torstai 9. kesäkuuta 2016

Turkin matkan muistelut

Näin kesäkuun sateisena ja koleana päivänä on hyvä palata ajassa vähän taaksepäin, nimittäin lämpimiin lomatunnelmiin Turkin Bodrumin niemimaalle, tarkemmin Biteziin ja Gümbetiin. Meidänhän oli alunperin tarkoitus lähteä Tunisiaan, mutta maan levottomuuksien vuoksi matkoja suositeltiin siirrettäväksi tai pyrittiin vaihtamaan lomakohdetta. Me päädyimme Turkkiin, joka näin jälkeenpäin oli ehkä vähän hätiköity valinta, sillä Turkissa olemme käyneet ennenkin. 

Meidän hotellimme Romantic sijaitsi Bitezissä, joka oli tosi rauhallinen ja aika pienehkö kohde. Oli hyviä rantoja, ravintoloita ja muutamia basaareita. Dolmusbussilla pääsi kätevästi ja edullisesti Bodrumiin ja Gümbetiin, jotka olivat vähän isompia kaupunkeja. Gümbetissa esimerkiksi oli laaja baarikatu, ja Bodrumissa oli paremmat shoppailumahdollisuudet. Bodrumista pääsi myös pari tuntia kestävällä laivalla Kreikan Kosin saarelle, jossa mekin kävimme. 

Itse en ehkä oikein enää pidä Turkkia maana, johon välttämättä haluaisin matkustaa. Turkissa toki on lämmintä, ja sieltä löytyy kulttuuria ja viihde-elämää. Turkissa ei kuitenkaan ole loisteliaita shoppailumahdollisuuksia ja olen aina siellä ollessani ollut kovin ahdistunut turkkilaisesta kulttuurista, jossa varsinkin miespuoliset tulevat melko kiinni iholle. Myöskään turkkilainen ruoka ei ole täysin vakuuttanut minua, vaikka haluaisinkin käydä testaamassa tampereella uuden turkkilaisen ravintolan, jota on paljon kehuttu. Näiden lisäksi Turkissakin on varsinkin viimeaikoina esiintynyt kaikenlaisia levottomuuksia, joten mietityttäähän sekin, kuinka turvallinen kohde nykypäivänä on. 


En tehnyt tätä postausta siksi, ettäkö postausideana olisivat loppuneet. Tein tämän postauksen siksi, koska en blogannut silloin, kun matkustelin "enemmän." On ihana palata näihin matkoihin ja miettiä, mitä kaikkea reissussa tulikaan koettu. Lisäksi itse kun olen lähdössä reissuun, haluan perehtyä kohteeseen mahdollisimman hyvin ja mielestäni toisten blogeista luetut kokemukset antavat hirveästi osviittaa tulevasta. Matkustusyhtiöiden sivuilla kerrotut arvostelut ovat usein hyvin lyhyitä ja pintapuolisia, enkä ainakaan itse saa niistä kovinkaan paljoa irti. 

 Mikäli jäi jotain kysymyksiä, tai olet itse ollut Bodrumin niemimaalla, jätäthän kommenttia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos :)