perjantai 13. toukokuuta 2016

Hyvinvointiaiheista lukemista

Mä tykkään lukea aika paljon kirjoja. Tentteihinkin on mun mielestä kivempi lukea suoraan oppikirjasta, eikä esimerkiksi nettipainoksista tai powerpointeista. Päätin koota tähän alle vähän kirjoja, joita oon viime aikoina lueskellut, josko joku saisi vaikka vinkkejä omaan kirjalistaansa. Mulle saa myös ehdotella jotain vastaavan tyylisiä kirjoja, uudet vinkit kelpaisi kyllä! 

Mun lempikirjat on pääosin hyvinvointiaiheisia kirjoja, lähinnä ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä. Luen näiden ohella myös esimerkiksi elämänkertoja ja psykologian aihealueen kirjoja. Fiktiiviset kirjat ei oo mun juttu yhtään.
   
Vasemmalta oikealle; Fitoona, Superlicious!, Intohimona Fitness, Jutan voimakirja, Paljain jaloin ja Bodylicious!

Muutama hyvä esimerkki viimeaikaisista luetuista kirjoista yllä. Fitoonan sain vihdoin varauksen kautta itselleni, mutta kirja oli ehkä vähän pettymys. Ehkä odotin liikaa jotain Jutan kirjan tyyppistä. Kirjassa oli ensinnäkin hirveesti kirjotusvirheitä, tällaselle pikkutarkalle ne osuu silmään.... Mutta kyllähän kirjan myötä oppi "tuntemaan" Oonaa paremmin, ja onhan se nyt ihan huippu mimmi kerrassaan!

Superlicious ja Bodylicious - kirjat oli mielestäni antoisaa luettavaa. Ne myös motivoivat eteenpäin. Kirjan kirjoittajat ovat myös menestyneitä, ihailtavia naisia. 

Laura Saven Paljain jaloin - kirja ei ehkä kuulu ihan tähän hyvinvointikategoriaan, mutta se liittyy elämästä taistelemiseen ja saa miettimään omaa kohtaloaan ja valintojaan. 

Olen lukenut myös esimerkiksi Susijengin, Teemu Selänteen elämänkerran, Jutan dieettikirjan sekä Pekka Hyysalon fight back - kirjan. Näistä en kuitenkaan itse pitänyt. Susijengiin en jaksanut oikein keskittyä, se johtui tosin varmasti siitä, etten ole kovinkaan koripallon ystävä. Selänteen elämänkerta oli täysin kopio siitä elokuvasta, jonka olen jo nähnyt, joten tiesin kaikki kirjan tapahtumat jo etukäteen. Jutan dieettikirja puolestaan ei antanut itselleni hirveästi mitään, olisin kaivannut esimerkiksi ruokavinkkejä, muttei yksikään kirjassa olleista ollut mieluinen. Pekan kirja puolestaan oli alkuun ihan ok, mutta alkoi kyllästyttää loppua kohden. Tosin lumilautailu, tai sillä temppuilu, ei myöskään kuulu niihin lajeihin joista kovinkaan välittäisin. Toki arvostan Hyysaloa ja hänen kuntoutumisensa on ollut ihan huikea prosessi, varmasti hieno ihminen  myös kaikin puolin. Kirja ei vaan itseeni napannut. 

Vastaavanlaisen postauksen voisin tehdä jatkossakin, lähinnä painottuen silloin noihin psykologian (en edes tiedä, voinko kutsua niitä psykologian kirjoiksi, mutten nyt löydä parempaakaan sanaa kuvaamaan niitä) kirjoihin, ne nimittäin ovat ihan omaa luokkaansa! Muistakaa jättää jotain ehdotuksia, mikäli hyviä kirjavinkkejä teiltä löytyy :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos :)