torstai 26. toukokuuta 2016

Äitienpäivä ja Oreokakku


Äitienpäivästä onkin ehtinyt kulua jo jonkin aikaa. Omalle äidilleni tein sekä herkullisen britakakun, että suussa sulavia oreopaloja. Me kummatkin olimme äitienpäivänä töissä, joten äitienpäivää vietettiin myöhäisellä brunssilla vasta aamuvuoron päätteeksi. Juhlapäivät ovat mulle sellaisia, että haluan oikeasti muistaa silloin jotenkin spesiaalisti juhlittavia. Monet eivät esimerkiksi vietä ollenkaan äitienpäivää pitkien välimatkojen takia, mutten tiedä pystyisinkö siihen itse. Tottakai ymmärrän, ettei toiselta puolelta Suomea lähdetä yhdeksi päiväksi matkustamaan vain lyhyen ajan takia. Mielestäni olisi kuitenkin silloinkin kohteliasta muistaa edes jotenkin, vaikka sitten sillä tekstiviestitoivotuksella. Joulu, syntymäpäivät, äitienpäivät, isänpäivät.. nää on mulle itselle kauheen tärkeitä viettää niiden läheisten kanssa. 

Britakakku oli hirveen hyvää, mutta mulla oli kamala ongelma saada vaahdotettua valkuaisvaahtoa oikein kovaksi. Onneksi lopulta onnistuin ja kakku oli ehkä parhain tekemäni ikinä. Harmikseni kakusta ei ole yhtäkään onnistunutta kuvaa.


Oreopaloja sen sijaan tein tällä ohjeella. (Tosin multa loppu oreot jossain vaiheessa kesken ja käytin vähän dominoita korvikkeena.) Itse tein palat pienelle uunipellille ja annoin näiden jähmettyä yön yli jääkaapissa. Ennen tarjoilua nostin nämä tunniksi huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät pehmetä. Pehmeinä nämä olivatkin kaikkein parhaimmillaan! Oreopalojen maku on vähän jopa taikinamainen, ja ainakin tällainen taikinafani tykkäsi hirveästi. Rakastan syödä pelkkää piparkakkutaikinaakin. Ja kyllä äitikin tykkäsi, ainakin sanoi niin! Ja tarjottiin näitä toki muillekin, enkä saanut haukkuja, päinvastoin.. Nämähän ovat ihan äärettömän helppoja tehdä, joten suosittelen kokeilemaan, mikäli vähääkään houkuttelee :)


Ihanaa alkanutta viikkoa! 


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta kakulta! :-)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä myös sitä miltä kuulosti! :)

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos :)