sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Tampereen brunssit

Olen kova brunssien ystävä. Rakastan laittaa kotonakin aamupalaa ja mielestäni se on yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Ilman kunnon aamupalaa ei ainakaan oma päiväni käynnisty. Tampereen seudulla olen suosinut näitä alla mainittuja brunsseja, mutta täytyy kyllä ehdottomasti alkaa laajentaa kenttää ja lähteä kokeilemaan myös uusia paikkoja. 

Fazer Café Tempo
Brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, aamupala arkisin klo 7.30-10.30
Brunssin hinta 19,90€, aamiaisen 12,90€

Fazerin brunssi oli todella monipuolinen: tarjolla oli muun muassa puuroa, croissantteja, salaatteja, lohta, leipiä, leikkeleitä, juustoja, smoothieita, mehuja, kahvia, teetä, kakkuja, luonnonjugurttia, täytettyjä tomaatteja ja hedelmiä. Brunssin hinta on hieman kirpaiseva, sillä itsekin saa rakennettua brunssin paljon halvemmalla. Brunssin monipuolisuus ja laadukkuus on kuitenkin hintansa väärti. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Sisustus oli meidän mielestämme viihtyisä, joten pöydissä olisi kulunut aikaa enemmänkin. Aion ehdottomasti käydä täällä uudestaankin. 

Kahvila Nostalgia
Aamiainen arkisin klo 7.30-9.30

Me kävimme kahvila Nostalgian brunssilla jo hetken aikaa sitten, ja ilmeisesti Nostalgiassa ei enää brunssia tarjoilla? Ainakin heidän nettisivuiltaan olin katsovinaan, etteivät he ole enää edes sunnuntaisin auki. Brunssi oli omasta mielestäni täyttävä, tosin valinnanvaraa oli melko vähän. Se oli kuitenkin huomioitu hintasuhteessa.Nostalgia on mukava, pienehkö ja idyllinen kahvila Finlaysonin alueella Siperiassa.

Robert´s Coffee Stockmann
Lauantaisin klo 8-14 ja sunnuntaisin klo 11-14

Robert´s Coffeen aamupalabrunssilla kävimme kaksi yhden hinnalla - tarjouksen houkuttelemina. Brunssi on jokaisella samanlainen, henkilökunta tekee sen valmiiksi lautasille. Omasta mielestäni tässä oli kaikki tarpeellinen: croissantti, leipää ja leikkeleitä, latte, tuoremehua ja olikohan tuo keskellä oleva jonkin sortin "vaahto." Hinta oli mielestäni 12,90€, mutta en täysin luota enää muistiini. Joka tapauksessa, kahvila oli todella viihtyisä ja siellä olisi aikaa kulunut kauemminkin.

Hullu poro
Sunnuntaisin klo 12-17
Brunssin hinta 28,90€

Oma suosikkini. Todella laaja ja monipuolinen valikoima, varmasti jokaiselle jotakin! Hullun poron brunssi uudistui ihan vastikään, enkä uudistetulla brunssilla olekaan vielä käynyt. Olen kuitenkin kuullut, että siellä on tarjolla muun muassa lättyjä, nam! Ainakin vielä jonkin aikaa sitten Hullun poron brunssilla oli myös jäätelöbuffet, ihan huikea lisä. Muistan kyllä muutaman kerran syöneeni itseni aivan ähkyyn, kun kaikkea vaan piti maistaa.. Mielestäni henkilökunta on aina ollut ystävällistä. Tykkään ihan hirveästi siitä, että kesällä pääsee brunsseilemaan Hullun poron kattoterassille, josta näkee upeat maisemat. 

Sokos Herkku
Sunnuntaisin klo 11-15
S-etukortilla hinta 15,90€/ilman korttia 18,90€


Kävimme Sokoksen sunnuntaibrunssilla muistaakseni ystävänpäivän tienoilla. Brunssipöytä koostui salaateista, pikkusuolaisista, amerikkalaisista pannukakuista, rahkasta, hedelmistä ja leivistä. Kassalta sai valita joko omena- tai appelsiinimehua. Myös rahka annettiin kassalta (tuli valita jompi kumpi; omena-kaneli tai mustikka.) Jälkkäriksi sai pullaa ja kahvia, muistaakseni myös erikoiskahvit kuuluivat tähän joukkoon. Mielestäni brunssi oli hinta-laatusuhteeltaan ihan ok. Tykkäsin pannukakuista ja rahkasta hirveästi. Sen sijaan muut suolaiset ei oikein uponneet. Olisin tahtonut mehua ja rahkaa niiden sijasta, mutta brunssilla on tosiaan se käytäntö, että vain 1 rahka/1 mehu per henkilö. Brunssilla oli lisäksi vielä karkkibuffet, olikohan se ystävänpäivän spesiaali, mutta buffetista ei löytynyt itselleni ainakaan mitää mieleistä makeaa. Sokoksella on isot tilat, joten oli mukava istua ihan rauhassa, ilman hirveää hälinää ja tungosta. 

Toivottavasti näistä brunssivinkeistä on hyötyä! Tähän alle saa jättää kommenttia omista suosikeistanne, jospa lähtisin jo ensi sunnuntaina kokeilemaan jotakin uutta.. ;-) Café Pispalaa on ainakin hirveästi kehuttu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos :)