keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Proteiinilettuja kolmella eri ohjeella

Proteiiniletut on mun viimeaikainen lemppari aamu- tai iltapalana. Terveellisiä, helppo valmistaa ja antaa kylläisen tunteen. Muistan, kun tein näitä ekoja kertoja ja lopputuloksena oli vaan sotkettu keittiö ja epäonnistuneita repalaisia letunpalasia. Mietin silloin, uskaltaisinko edes kokeilla näiden tekoa enää. Onneksi uskalsin!


Perinteiset proteiiniletut

1 banaani
2 munaa
puolikas desi proteiinijauhetta (itse käytän whey80 vanilla-pearia)

Paista lettuja pannulla molemmin puolin, itse en paista ihan levyjen täydellä teholla, vaan annan kypsyä näiden aika hitaasti. Silloin ovat mielestäni helpoin käännellä, eikä tule niin repalaisia. Toki eri asia, jos käytössä on ihan lettupannu!


Mustikkaproteiiniletut

4 kananmunaa
puolikas banaani
2 "scoopia" vanilianmakuista heraa (itse käytän starnutrionin whey80 vanilla-pearia)
mustikoita oman mielen mukaan (ripottele ainakin osa vasta letun ollessa pannulla kypsymässä)
esim. vaahterasiirappia lettujen päälle

Ainekset blenderissä sekaisin, pannu lämpeämään ja kookosöljyä pintaan, sen jälkeen vain pieniä pyöreitä lettuja paistamaan. Itse pidän hellan levyä tasolla 4 ja annan letun kypsyä rauhassa. Käännän puolta vasta sitten, kun lettu on oikeasti ruskistunut ja irtoaa hyvin. 


Letut kaurahiutaleilla

puolikas banaani
1 muna
1 valkuainen
3/4 dl kaurahiutaleita
tarv. suolaa, kanelia tai muita mausteita oman mielen mukaan
vaahterasiirappia tai muuta lettujen päälle

Blenderissä kaikki sekaisin ja pienten pyöreiden lettujen paisto pannulla kookosöljyssä. Aika mieto lämpötila on alkuun hyvä, tykkään itse vähän vaaleemmista kuin liian ruskeista letuista. Itse oon käyttänyt lettujen välissä bulgarialaista jugurttia, johon oon sekoittanut mustikoita ja makeuttanut stevialla. 

Monille nämä reseptit ovat varmaan jo todella tuttuja. Proteiinilettujahan hehkutetaan joka toisessa blogissa.. Ideana kuitenkin oli se, että pienillä, yksinkertaisilla ainesosamuutoksilla saa jo hyvää vaihtelua lettuihin. Ottaisin mielelläni vastaan teiltä uusia proteiinilettujen reseptejä, joita kokeilla.. Joten kommentoikaa ihmeessä suosikkinne :-) Itse olen syönyt myös suklaaproteiinilettuja, jotka tosin eivät eroa muutoin, kuin että vaniljaheran tilalla käytetään suklaaheraa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos :)